فلافل بدون ارده کنجد شوشتر کامل نیست و ژیرو بدون یک حبه سس ارده یکسان نیست.
این چاشنی خوش طعم یک غذای اصلی در سرتاسر جهان است و منشا آن غذاهای خاورمیانه و مدیترانه است.
همچنین در غذاهای آسیایی و غذاهای یونانی یافت می شود.
ارده کنجد شوشتر را میتوان بهعنوان اسپری، دیپ، سس استفاده کرد و بهعنوان ماده اصلی در بسیاری از غذاها از جمله حمص و بابا قانوش استفاده میشود .
ارده به سادگی خمیری است که از دانه های کنجد آسیاب شده تهیه می شود.
می توان آن را با سایر مواد مانند سیر و روغن زیتون برای تهیه سس های خوش طعم مخلوط کرد یا حتی برای متعادل کردن طعم و افزودن مواد مغذی به غذاهای شیرین اضافه کرد.
ارده از دانههای کنجد برشته شده تهیه میشود که برای تهیه خمیر ارده آسیاب میشوند.
سپس خمیر را با روغنی با طعم خنثی مخلوط میکنیم تا بافت خامهای ایجاد شود.
این چاشنی گیاهی سرشار از مواد مغذی مانند مس، آهن، منیزیم و روی است.
ارده همچنین منبع عالی پروتئین و فیبر است: دو قاشق غذاخوری تاهینی حاوی 5 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر است سدیم و چربی اشباع کمی دارد.
ارده بدون لبنیات، بدون گلوتن است و جایگزینی برای کره های آجیل است طعم ارده شبیه ماده اصلی آن یعنی دانه کنجد است.
ارده دارای طعمی خوش طعم، تلخ و مغزی است. محتوای چربی بالایی دارد و قوام روغنی دارد.
ارده معمولاً از پوست کنده دانههای کنجد سفید تهیه میشود و به رنگ روشن است.
همچنین می توان آن را از دانه های کنجد سیاه بدون پوست تهیه کرد که ارده تیره تری تولید می کند.
ارده را می توان در غذاهای مختلف اعم از شور و شیرین استفاده کرد.
- 1. هوموس _ ارده را به نخود مخلوط شده، آب لیمو، سیر و زیره اضافه کنید تا حمص درست شود – سس غوطهوری برای خامهها. دستور العمل های سنتی هوموس با تاهین درست می شوند، اما روغن کنجد می تواند دانه ها را در یک مقدار جایگزین کند.
- 2. سس ارده . ارده را با ماست یونانی، سیر، جعفری، گشنیز و آب لیمو ترکیب میکنند تا سس ارده درست شود – یک افزودنی ترش به جایرو.
بدون دیدگاه