ماست امروزه محبوب ترین محصول شیر تخمیری است. پزشکان به اتفاق آرا ادعا می کنند که گنجاندن این محصول جادویی در رژیم غذایی روزانه به طور قابل توجهی وضعیت سلامت انسان را بهبود می بخشد.
بله، این ماست چکیده کاله است که قادر به مراقبت از میکرو فلور روده، سرعت بخشیدن به متابولیسم و غنی سازی بدن انسان با ویتامین ها و مواد معدنی است.
اما آیا همه ماست ها یکسان هستند؟ فرضیه: اکثر ماست های مدرن می توانند تاثیر منفی بر بدن انسان داشته باشند. وظایف: مطالعه مطالب نظری در مورد این موضوع. بررسی ترکیب ماست های مختلف مطابق با GOST. تجزیه و تحلیل نتایج را انجام دهید. توصیه هایی برای انتخاب ماست ایجاد کنید.
تاریخچه ماست محصولات تخمیر شده شیر به لطف مردم عشایر چندین هزار سال پیش ظاهر شد. سکاها و اقوام وابسته شیر را در پوست روی پشت اسب ها حمل می کردند. در روز در گرما از بین می رفت، شب ها خنک می شد و باکتری ها از هوا و موهای حیوانات وارد ظروف نشتی می شدند.
تکان دادن مداوم اثر تخمیر را افزایش داد و به تدریج شیر به نوشیدنی غلیظ با طعم ترش تبدیل شد – یکی از بستگان دور ماست. می توان آن را برای مدت طولانی ذخیره کرد – این به ویژه برای مردم عشایری که فرصت تجدید منظم مواد غذایی و نوشیدنی را نداشتند بسیار مهم بود.
بعداً تراکی ها به ماندگاری طولانی محصول شیر تخمیر شده توجه کردند – آنها عمداً شروع به فرآیند تخمیر کردند تا شیر برای مدت طولانی تری قابل خوردن بماند. بلغارهای باستان – یکی دیگر از مردم عشایر – برای اولین بار از شیر اسب نوشیدنی – کومیس درست کردند. بعداً در شبه جزیره بالکان ساکن شدند، گوسفند به دست آوردند و شروع به تهیه ماست از شیر گوسفند کردند.
ماست به شکل معمول خود فقط در آغاز قرن بیستم ظاهر شد. در سال 1905، دانشمند بلغاری، استامن گریگوروف، ترکیب و میکرو فلور ماست بلغاری – همان چیزی که بلغارهای باستانی از شیر گوسفند درست میکردند – به تفصیل مطالعه کرد و چندین باکتری اسید لاکتیک را در آن یافت.
در سال 1907 نامهای لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس به آنها داده شد. این کشف توجه دانشمند روسی ایلیا مکنیکوف را به خود جلب کرد که در آن زمان در حال توسعه نظریه خود در مورد علل پیری و طول عمر بود.
این زیست شناس مطمئن بود که فلور روده تأثیر زیادی بر وضعیت سلامتی دارد – او معتقد بود که در حالت عادی فرد می تواند روی یک زندگی طولانی و شاد حساب کند.
مکنیکوف به این نتیجه رسید که بیشترین تعداد صد ساله ها در بلغارستان زندگی می کنند و این را به این واقعیت نسبت داد که بلغارها اغلب ماست می خورند.
این مکنیکوف بود که به یکی از محبوب کنندگان ماست تبدیل شد. این محصول در داروخانه ها به عنوان دارویی به نام جغورت فروخته می شد و به ویژه برای کودکان و افراد مسن توصیه می شد.
البته دانشمندان امروزی ماست را دارو نمی دانند. با این حال، سهم Mechnikov در توزیع ماست به سختی قابل دست کم گرفتن است. دستور تهیه ماست دستور اولیه ماست به شرح زیر است: – شیر (1.5٪ چربی) – 96.0٪؛ – کشت ماست – 2.0٪. برای به دست آوردن طعمی غنی و قوام خامه ای، ماست باید دارای محتوای چربی و مواد جامد کافی باشد.
بدون دیدگاه